Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων
ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών
& Επικοινωνιακών Συστημάτων

Information & Communication Systems Security
Information Systems
Artificial Intelligence
Computer & Communication Systems
Geometry, Dynamical Systems & Cosmology

 

IEEE Aegean Student Branch

Συνάδελφοι,
θέλουμε να σας εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας που κατορθώσατε με πολύ κόπο και θυσίες να περάσετε το κατώφλι του Πανεπιστημίου μας. Η εισαγωγή σας στο Πανεπιστήμιο αποτελεί, αν μη τι άλλο, δικαίωση των κόπων για κάθε υποψήφιο και την οικογένεια του. Μια δικαίωση που συνοδεύεται από έναν υπέρμετρο, πλην όμως εποικοδομητικό ενθουσιασμό καθώς ξεκινάει χωρίς υπερβολή μια νέα εποχή στη ζωή του. Είναι πράγματι η επιτυχία αυτή ένας σημαντικός σταθμός στη ζωή σας και η έναρξη μιας περιπέτειας στη γνώση και στις πνευματικές εμπειρίες που θα σας βοηθήσουν στην επαγγελματική σας αποκατάσταση. Εκτός όμως από την ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την έκρηξη της τεχνολογίας είναι γεγονός ότι για να είσαι ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας, οφείλεις να είσαι και ενημερωμένος πάνω στην επιστήμη σου. Η συμμετοχή σας στην ομάδα του ΙΕΕΕ του Πανεπιστημίου μας αναμφίβολα θα συμβάλει συμπληρωματικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Τι είναι όμως το ΙΕΕΕ;

“Το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Institute of Electrical and Electronic Engineers) είναι ένας παγκόσμιος τεχνολογικός επαγγελματικός οργανισμός με σκοπό την προώθηση της θεωρίας και των εφαρμογών της επιστήμης του Ηλεκτρολόγου και Ηλεκτρονικού μηχανικού για την εξέλιξη του επαγγέλματος με γνώμονα την κοινωνική προσφορά.
Στο ΙΕΕΕ είναι σήμερα εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 377.000 Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Ηλεκτρονικοί μηχανικοί, επιστήμονες, φοιτητές και άλλοι επαγγελματίες σε περισσότερες από 150 χώρες, γεγονός που το καθιστά τη μεγαλύτερη τεχνολογική επαγγελματική κοινότητα στον κόσμο.
Παράγοντας το 30% της παγκόσμιας βιβλιογραφίας στους τομείς της επιστήμης, του Ηλεκτρολόγου και Ηλεκτρονικού μηχανικού, και οργανώνοντας περισσότερα από 300 έγκυρα συνέδρια το χρόνο, το IEEE κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια ακαδημαϊκή δραστηριότητα.”

Όπως γίνεται αντιληπτό όντας μέλη μιας τέτοιας ομάδας έχετε πρόσβαση σε μια τεράστια βάση γνώσης που σίγουρα θα σας βοηθήσει κατά την ακαδημαϊκή σας πορεία.

Ως φοιτητές έχετε την δυνατότητα να γίνετε μέλη του φοιτητικού κλάδου(student branch) του ΙΕΕΕ. Τα student branches του ΙΕΕΕ αποτελούν υποδιαίρεση του ΙΕΕΕ και η δράση τους λαμβάνει χώρα στα Τεχνολογικά Πανεπιστήμια.  Σκοπός τους είναι να παρέχουν στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, που ενδιαφέρονται για την επιστήμη του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Ηλεκτρονικού Μηχανικού ή συγγενείς επιστήμες, ευκαιρίες για ακαδημαϊκή, τεχνολογική και επαγγελματική εξέλιξη.

Στις δραστηριότητες που συνήθως διοργανώνουν οι φοιτητικοί κλάδοι περιλαμβάνονται:

  • Διοργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων (workshops) και ομιλιών από διακεκριμένους επιστήμονες με σκοπό την επιμόρφωση και ενημέρωση των φοιτητών γύρω από θέματα που αφορούν την επιστήμη μας

  • Διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών και επισκέψεων σε εταιρείες και ιδρύματα που ασχολούνται με την έρευνα και την ανάπτυξη συγγενών επιστημονικών πεδίων.

  • Συμμετοχή σε φοιτητικούς διαγωνισμούς υπό την αιγίδα του ΙΕΕΕ ή άλλων τεχνολογικών οργανισμών.

  • Ενημέρωση των φοιτητών σχετικά με τις δραστηριότητες του ΙΕΕΕ και τις δυνατότητες που τους παρέχονται από τον οργανισμό.

  • Διοργάνωση διαγωνισμών και βραβείων με σκοπό την διάκριση της επιστημονικής ή εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

  • Για περισσότερες πληροφορίες για το πως θα γίνετε μέλη και το πως μπορείτε να συμμετάσχετε στην ομάδα μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Δν/ση ieee@aegean.gr. Θα χαρούμε να σας δούμε σε μια από τις συναντήσεις μας κατά την διάρκεια του νέου ακαδημαϊκού έτους.

    Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο νέο σας ξεκίνημα .
    http://www.icsd.aegean.gr/ieeeHome | Επικοινωνία | Σύνδεσμοι

πανεπιστημιο αιγαιου

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

τμημα μηχανικων πληροφοριακων & επικοινωνιακων συστηματων

© Copyright ICSD :: 2008 - 2018