Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων
ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών
& Επικοινωνιακών Συστημάτων

Information & Communication Systems Security
Information Systems
Artificial Intelligence
Computer & Communication Systems
Geometry, Dynamical Systems & Cosmology

 Πρόσκληση στο μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό hacking - European Cyber Security Challenge 2016

Ο ENISA (European Union Agency for Network and Information Security) διοργανώνει το European Cyber Security Challenge 2016, το μεγαλύτερο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για ερασιτέχνες hackers. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Νοέμβρη στο Dusseldorf της Γερμανίας, στον οποίο η ελληνική αποστολή θα κληθεί να αναμετρηθεί με εθνικές ομάδες άλλων χωρών πάνω σε πρακτικές ασκήσεις web security, mobile security, crypto puzzles, reverse engineering, forensics, κ.ά.

Η σύσταση της ελληνικής ομάδας που θα διαγωνισθεί στη Γερμανία θα διεξαχθεί μέσω ενός προκριματικού γύρου - στον οποίο μπορείτε να συμμετάσχετε! 

Ο προκριματικός γύρος θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Ιουλίου στα κτήρια του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Οι συμμετέχοντες θα αναμετρηθούν για 10 διαθέσιμες θέσεις και θα διαγωνιστούν πάνω σε θέματα παρόμοια με αυτά της τελικής φάσης του διαγωνισμού. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι Έλληνες ή να διαμένουν στην Ελλάδα, να έχουν ηλικία μεταξύ 14-30 ετών, να μην έχουν μεταπτυχιακό ή επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριών - και φυσικά να έχουν γνώσεις hacking! Απαιτείται επίσης γνώση αγγλικών, μιας και η γλώσσα διεξαγωγής και των δύο διαγωνισμών θα είναι τα αγγλικά.

Υπεύθυνοι για την ελληνική συμμετοχή είναι η εταιρεία TwelveSec και το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ η προσπάθεια στηρίζεται και από άλλα μεγάλα ελληνικά πανεπιστήμια.

Για να συμμετάσχετε στον προκριματικό γύρο και να έχετε την ευκαιρία να εκπροσωπήσετε την Ελλάδα, εγγραφείτε στην επίσημη σελίδα της ελληνικής ομάδας http://ecsc.gr/
Home | Επικοινωνία | Σύνδεσμοι

πανεπιστημιο αιγαιου

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

τμημα μηχανικων πληροφοριακων & επικοινωνιακων συστηματων

© Copyright ICSD :: 2008 - 2018