Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων
ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών
& Επικοινωνιακών Συστημάτων

Information & Communication Systems Security
Information Systems
Artificial Intelligence
Computer & Communication Systems
Geometry, Dynamical Systems & Cosmology

 European Cyber Security Challenge 2017: Αναζητώντας τα νέα ταλέντα της Ευρώπης στο χώρο της ασφάλειας του κυβερνοχώρου

European Cyber Security Challenge 2017: Αναζητώντας τα νέα ταλέντα της Ευρώπης στο χώρο της ασφάλειας του κυβερνοχώρου

Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας αποτελεί μια διοργάνωση που αποσκοπεί στην ανεύρεση, προσέλκυση και ανάδειξη νέας γενιάς ταλέντων στο χώρο της προστασίας και ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και δικτύων. H Ελλάδα θα συμμετάσχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2017 (ECSC ’17).

Ο διαγωνισμός ECSC ’17 θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2017 στη Μάλαγα της Ισπανίας, όπου η Ελλάδα θα συμμετέχει με μία 10μελή ομάδα, στοχεύοντας σε μια υψηλή διάκριση. Την οργάνωση και το συντονισμό της Ελληνικής συμμετοχής για φέτος έχει αναλάβει το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών ENISA (European Union Agency for Network and Information Security), που λειτουργεί ως το κέντρο εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα ασφάλειας των δικτύων και πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι χώρες που συμμετέχουν κάθε χρόνο σε αυτή τη διαγωνιστική δοκιμασία εκπροσωπούνται από μία και μοναδική ομάδα, που αποτελείται από δέκα άτομα, έναν προπονητή και έναν κριτή.

Πέρυσι ο 2ος διαγωνισμός διεξήχθη στην Γερμανία και η Ελληνική ομάδα κατέκτησε την 5η θέση σε σύνολο 10 συμμετοχών! Την ευθύνη της Ελληνικής συμμετοχής για φέτος στο διαγωνισμό φέρει το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Πιο συγκεκριμένα, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος κύριο Χρήστο Ξενάκη μια εξειδικευμένη ομάδα εθελοντών που ασχολούνται με τον χώρο της κυβερνοασφάλειας θα προετοιμάσουν την Ελληνική συμμετοχή στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ECSC 2017.

Για την συγκρότηση της Ελληνικής εθνικής ομάδας θα διεξαχθούν πανελλήνιοι προκριματικοί αγώνες στις 3 και 4 Ιουνίου 2017. Οι προκριματικοί αγώνες αποτελούν μία on-line διαγωνιστική διαδικασία μέσω διαδικτύου, και μπορείτε να λάβετε μέρος από οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας και αν βρίσκεστε, υπό την προϋπόθεση ότι είστε από 14 έως και 25 ετών, δηλαδή, έχετε γεννηθεί μετά την 1/1/1992.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τους προκριματικούς αγώνες πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά στον ιστότοπο http://ecsc.gr/contact.html έως τις 29 Μαΐου 2017.

Οι νέοι και νέες που θα πρωτεύσουν στον πανελλήνιο προκριματικό διαγωνισμό θα αντιπροσωπεύσουν την Ελλάδα ως μέλη της εθνικής ομάδας που θα συμμετέχει στον ECSC 2017 στην Ισπανία.
Home | Επικοινωνία | Σύνδεσμοι

πανεπιστημιο αιγαιου

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

τμημα μηχανικων πληροφοριακων & επικοινωνιακων συστηματων

© Copyright ICSD :: 2008 - 2018