Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων
ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών
& Επικοινωνιακών Συστημάτων

Information & Communication Systems Security
Information Systems
Artificial Intelligence
Computer & Communication Systems
Geometry, Dynamical Systems & Cosmology

 

Σπουδάζω στη Σάμο, σπουδάζω στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ένα δυναμικό και ανερχόμενο Τμήμα, με σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών, που εκπαιδεύει νέους Μηχανικούς στις τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, στις τεχνολογίες του παρόντος και του μέλλοντος. Το πρόγραμμα σπουδών έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη διεθνή πρότυπα σπουδών (π.χ. διεθνείς οργανισμοί IEEE, ACM), προσαρμοσμένα στις ανάγκες της ελληνικής πραγματικότητας. Στην κατεύθυνση αυτή, εφαρμόζονται φοιτητο-κεντρικά συστήματα διδασκαλίας, αξιολόγηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, καταγράφεται υψηλό επίπεδο συνεργασίας και ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ φοιτητών-καθηγητών, ενώ αναπτύσσονται συστηματικά ποικίλες δράσεις σύνδεσης με την παραγωγή και τις επιχειρήσεις. Τα αποτελέσματα της εξωτερικής αξιολόγησης του Τμήματος, η οποία διεξήχθη το Δεκέμβριο 2013 από κορυφαίους πανεπιστημιακούς καθηγητές της αλλοδαπής που ορίστηκαν από την αρμόδια εθνική Αρχή για τη Διασφάλιση και Πιστοποίηση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Τμήματος και αποτυπώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το υψηλότατο επίπεδο διδασκαλίας και έρευνας που διεξάγεται στο Τμήμα και την υψηλή απασχολησιμότητα των αποφοίτων μας.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριές μας έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντές τους μέσα από διεθνείς συνεργασίες με Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού, να παρακολουθήσουν προχωρημένα προπτυχιακά μαθήματα φιλοξενούμενοι σε συνεργαζόμενα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια (πρόγραμμα Erasmus+/Socrates) και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία στην Ελλάδα και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω επιδοτούμενου Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης και του ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo. Λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να προχωρήσουν σε μία αξιόλογη επαγγελματική καριέρα, αλλά και να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στην ιστοσελίδα του Τμήματος είναι αναρτημένα τα εξαιρετικά αποτελέσματα της πιο πρόσφατης έρευνας (Δεκέμβριος 2013) για την ολοκληρωμένη και λεπτομερή αποτύπωση της επαγγελματικής αποκατάστασης όλων των αποφοίτων μας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι απόφοιτοί μας εγγράφονται στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και απολαμβάνουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα Μηχανικού Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Πολλοί απόφοιτοί μας εργάζονται στις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και εταιρείες συμβούλων της χώρας, δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό σε μερικές από τις πιο σημαντικές επιχειρήσεις στον κλάδο τους, εκπονούν μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικά διπλώματα σε κορυφαία πανεπιστήμια στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ (π.χ. Columbia University, Georgia Institute of Technology, University of Maryland, Imperial College, University of Edinburgh, University of London κ.ά.). Άλλοι απόφοιτοι του Τμήματός μας έχουν ήδη εκλεγεί και ακολουθούν ακαδημαϊκή καριέρα σε πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό (π.χ. Georgia Institute of Technology, George Mason University, Stevens Institute of Technology, TU Delft, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Αιγαίου).

Η Σάμος είναι ένα καταπράσινο νησί με πολλές φυσικές ομορφιές, που προσφέρει ποιοτικό επίπεδο ζωής. Η φοιτητική ζωή στη Σάμο είναι πιο αληθινή, πιο άνετη, πιο ασφαλής και πολύ πιο οικονομική. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριές μας έχουν οργανώσει πλήθος ομάδων που απασχολούνται σε αθλητικές, κοινωνικές, καλλιτεχνικές και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Από το Μάιο του 2012 λειτουργεί στο Καρλόβασι σύγχρονη, άνετη και πλήρως εξοπλισμένη Φοιτητική Εστία, με πλήρη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, για τη δωρεάν στέγαση και σίτιση των δικαιούχων φοιτητών και φοιτητριών μας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Σήμερα στεγάζονται 150 και σιτίζονται 496 φοιτητές και φοιτήτριες. Επιπλέον, για όλους ανεξαιρέτως τους μη δικαιούχους δωρεάν σίτισης φοιτητές και φοιτήτριες, προβλέπεται η δυνατότητα λήψης πρωινού, γεύματος και δείπνου με συνολική τιμή 2.5 ευρώ ημερησίως.


Home | Επικοινωνία | Σύνδεσμοι

πανεπιστημιο αιγαιου

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

τμημα μηχανικων πληροφοριακων & επικοινωνιακων συστηματων

© Copyright ICSD :: 2008 - 2018