Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Τμήμα Μηχ/κών Πληρ/κών & Επικ/κών Συστ/των

University of the Aegean
Dept. of Information and Communication Systems Eng.


Ελληνική Εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης


Hellenic Society of Artificial Intelligence

Home
Up
Ανακοινώσεις
Πρόγραμμα
Επιτροπές
Εγγραφή
Υποβολή Εργασιών
Εκδηλώσεις
Σαμος
Χορηγοί


3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης

Ελληνική Εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης
Τμήμα Μηχ/κών Πληρ/κών & Επικ/κών Συστημάτων

5-8 Μαΐου 2004
Ξενοδοχείο "DORYSSA BAY", Πυθαγόρειο, Σάμος


Σχετικά με τη Σάμο

Η Σάμος είναι ένα καταπράσινο νησί που βρίσκεται στο Ανατολικό τμήμα της Αιγαίου πελάγους. Η έκτασή της είναι 478,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει περίπου 35.000 κατοίκους. Αποτελείται από τέσσερις δήμους και έχει πρωτεύουσα το Βαθύ.

Η Σάμος είναι ορεινό νησί. Οι δύο ψηλότερες κορυφές της είναι ο Κέρκης (1443 μέτρα ύψος) και η Άμπελος (1160 μέτρα). Οι πεδινές περιοχές είναι λιγες, με μεγαλύτερη την πεδιάδα της Χώρας, στη Νότια πλευρά του Νησού, στην οποία βρίσκεται και το αεροδρόμιο.

Τα ψηλά βουνά συντελούν στο να πέφτουν πολλές βροχές τον χειμώνα και σε αυτό οφείλεται και η πλούσια βλάστηση και οι πολλές πλούσιες πηγές της. Παρά τις απανωτές πυρκαγίες των τελευταίων χρόνων η Σάμος παραμένει ένα νησί με πολύ πράσινο.

Η Σάμος παράγει πολλά είδη προϊόντων τα κυριώτερα από τα οποία είναι το περίφημο και ξακουστό γλυκό σαμιώτικο κρασί καθώς επίσης και το λάδι. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια άρχισε να αναπτύσσεται δυναμικά και στον τουρισμό. Από τον Απρίλιο το νησί αλλάζει όψη και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες το νησί κατακλύζεται από τουρίστες.

Η Σάμος αποτελεί, ιδιαίτερα την άνοιξη, ιδανικό τόπο συνάντησης καθώς διαθέτει πυκνή συγκοινωνία με την Αθήνα, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και σύνδεση με πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις με πτήσεις charter. Πιο συγκεκριμένα για κάποιον που θέλει να ταξιδέψει από Αθήνα, υπάρχει καθημερινή επικοινωνία με το λιμάνι του Πειραιά αλλά και με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Από τη Θεσσαλονίκη συνδέεται από θάλασσα (συνήθως από τον Απρίλιο και μετά) και από αέρα (όχι σε καθημερινή βάση). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με δρομολόγιο μπορείται να ανατρέξεται και στις παρακάτω ιστοσελίδες:

Περισσότερες πληροφορίες για τη Σάμο μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τους ακόλουθους δικτυακούς τόπους

Copyright © 2003-2004 ΣΕΤΝ-04
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2004
Για σχόλια και παρατηρήσεις:
setn04@aegean.gr

Copyright © 2003-2004 SETN-04
Last update: 30/03/2004
For comments:
setn04@aegean.gr